semiwhite

Meer dan 300 mensen stuurden een zin in voor de wedstrijd 'De zin van je leven'. Bedankt om zo massaal deel te nemen. Vakjuryleden Gerda Dendooven, Stijn Vranken en Tom De Cock selecteerden na rijp beraad een top tien. Jij kon tot 20 maart 21 u. mee beslissen welke zin de publieksprijs kreeg. De winnaar en de publiekswinnaar van deze wedstrijd maken we bekend op de Schrijfdag op 25 maart in het Felix Pakhuis. Info vind je op schrijfdag.be. Graag tot dan! 

Ontdek het programma van Schrijfdag 2017 in het Felix Pakhuis te Antwerpen

Inzendingen

De zin van je leven volgens Sabine:

Privacy in zijn blootje, burn-out in the cloud.


Auteur:
Sabine Matthys

De zin van je leven volgens Faber:

Ook ik wil gelezen worden bij die laatste slok wijn in je warmste winterhanden waarmee je 't zweet op ons lijf de nacht in schraapt.


Auteur:
Faber Volans

De zin van je leven volgens Thomas:

Je nam mijn laatste cipres en kliefde mijn ziel samen met het hout.


Auteur:
Thomas Goyvaerts

WAT

Tien auteurs stellen hun favoriete zin voor! ‘De zin van je leven’ spoort je aan om zelf een frase in te zenden die het mooist in jouw oren klinkt, swingt en raakt. En smaakt. Naar nog meer zinnen, bijvoorbeeld. Want ‘De zin van je leven’ is een sterke lees - en schrijf-impuls, het is de trigger naar het verhaal of de context van de zin. Maar er is meer dan dat. De zin van je leven peilt ook naar ‘het waarom’ die bewuste zin jou zo raakt. Het raakt je identiteit, prikkelt je tot zelfreflectie en zet je aan tot dialoog met anderen. ‘De zin van je leven’ maakt nieuwsgierig naar de keuze van andere lezers. Of schrijvers. De zin van je leven draait ook om schoonheid. Het definieert de kracht van onze taal op een laagdrempelig, compact, emotioneel en taalkundig niveau.

WANNEER

De mooiste 'zin van je leven' wordt, na een campagne van 10 dagen, op 25 maart 2017 onthuld op Schrijfdag. Schrijfdag is een jaarlijks evenement dat telkens in andere provincie plaatsvindt. Dit jaar is Antwerpen opnieuw aan de beurt. Schrijfdag is een volledige dag voor en door schrijvers met als doel mensen met passie voor schrijven samen te brengen & ontmoeting te creëren.

HOE

Creatief Schrijven genereert betrokkenheid en zet de kracht van schrijven en de schoonheid van taal in de verf. ‘De zin van je leven’ bereikt op een bevattelijke, onverwachte, concrete, geloofwaardige, emotionele en verhalende manier een breed publiek.

semiwhite

Website & Concept: Spindokter.be